Plážové volejbalistky sa tešia z bronzu: ´Krásny pocit´

29.06.2014 Celý región

Stavanger 29. júna (TASR) - Slovenské plážové volejbalistky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová sa tešia z najväčšieho úspechu v kariére. Na grandslamovom turnaji v nórskom Stavangeri sa nielenže prebojovali prvýkrát do semifinále, ale nakoniec sa dostali aj na pódium a pýšia sa bronzovými medailami. V súboji o tretie miesto zdolali Holanďanky Madelein Meppelinkovú a Marleen van Ierselovú po veľkom boji 2:1 (19, -16, 12). "Keď padla posledná lopta a Holanďanka pokazila servis, tak zo mňa opadol všetok stres a cítila som obrovskú radosť a úľavu," líčila pre svf.sk Natália Dubovcová.

V sobotu odohrali Slovenky semifinále a súboj o bronz a oba zápasy sa skončili v tajbrejkoch. Najskôr prehrali s vysoko favorizovaným americkým párom April Rossová, Kerri Walshová v semifinále 1:2. Majsterku sveta a trojnásobnú olympijskú víťazku mali pritom na lopate, keď v tajbrejku viedli 5:2 a 8:6, ale v závere sa presadili skúsené Američanky a vyhrali tretí set 15:10. O pár hodín museli Slovenky na kurt znova a v ďalšej bitke mali tentoraz navrch. "Od konca prvého setu v zápase o bronz ma chytali kŕče do nôh. Hovorila som si, len nech nám to nepokazí zranenie. Našťastie som to nejako ustála, ale teraz ledva chodím. Takto ďaleko sme sa ešte na turnaji nedostali a je to naozaj náročné," povedala Dubovcová.

Turnaj nakoniec vyhrali Rossová s Walshovou, keď vo finále hladko zdolali Španielky Fernandezovú s Baquerizovou. "Boli sme naozaj veľmi pyšné, keď sme išli na pódum. Zatiaľ sme to len sledovali z tribúny. Bol to krásny pocit, ktorý sa ani nedá opísať," vyznala sa Dubovcová. Skutočne nechýbalo veľa a slovenské plážové volejbalistky to mohli dotiahnuť až do finále. "V tajbrejku sme síce viedli aj o tri body, ale proti tak skúseným hráčkam ako sú Rossová s Walshovou to ešte nič neznamená. Zachovali si chladnú hlavu a uhrali to. To je však už teraz zabudnuté a radosť z bronzu to prekonala. Američanky vo finále zdolali Španielky veľmi hladko a ľudia hovorili, že náš semifinálový zápas bol oveľa lepší ako finále, čo nás teší. Stalo sa, čo sa malo stať, bronz je obrovský úspech," pokračovala mladšia z našej dvojice a s dávkou humoru dodala: "Nemohli sme šokovať, hneď postupom do finále (smiech)."

Osláviť takýto úspech sa jednoducho musí, aj keď: "Som úplne mŕtva. Slováci, ktorí nám tu fandili, nás pozvali na grilovačku, ale pôjdeme len na chvíľu. Poriadna oslava bude až doma," dodala Dubovcová. Na budúci týždeň majú Slovenky voľno a potom sa chystajú na ďalší turnaj do švajčiarskeho Gstaadu.

semifinále: April Rossová, Kerri Walshová (1-USA) - Natália DUBOVCOVÁ, Dominika NESTARCOVÁ (19-SR) 2:1 (14, -17, 10)
Madelein Meppelinková, Marleen van Ierselová (11-Hol.) - Liliana Fernandezová, Elsa Baquerizová (5-Šp.) 1:2 (18, -17, -12)

o bronz:
Natália DUBOVCOVÁ, Dominika NESTARCOVÁ (19-SR) - Madelein Meppelinková, Marleen van Ierselová (11-Hol.) 2:1 (19, -16, 12)

finále:
Rossová, Walshová (1-USA) - Fernandezová, Baquerizová (5-Šp.) 2:0 (12, 15)
 

Vyberte región